Advertentienummer: V2220

Advertentie details

Activiteit:
Hulpverlening/ Gezondheidszorg
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Groepen/ Ouderen
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
Non-Profit organisaties
In de Buurt/ Wijk
Overige
Waar:
Beek
Born en Kleine Kernen
Oostelijk Geleen, Munstergeleen, Windraak
Oostelijk Sittard
Schinnen
Stein
Westelijk Geleen
Westelijk Sittard
Westelijke Mijnstreek
Overige
Wanneer:
Ochtend
Middag
Avond
Weekend
Doordeweeks
Wekelijks
Projectmatig
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) aangeboden

Lange omschrijving

Geschoolde vrijwilligers zoeken plek waar hun liefdevolle aandacht en aanwezigheid welkom is.

Vrijwilligersorganisatie De Brug beschikt over vrijwilligers die met aandacht en rust aanwezig willen zijn bij mensen in de laatste levensfase in de thuissituatie (of aanleunwoningen).

Ongeveer 72% van de mensen zegt thuis te willen sterven, in werkelijkheid gebeurt dat bij 32%. De Brug wil graag mensen in de laatste levensfase ondersteunen door de inzet van geschoolde vrijwilligers die zich aanpassen aan de situatie en de wensen van cliënt en mantelzorger.

De vrijwilligers bieden de cliënt en de mantelzorger een luisterend oor, staan open voor een diepgaand gesprek of kunnen met hun aanwezigheid eenzaamheid in deze fase doorbreken. Door hun aanwezigheid bieden ze de vaak overbelaste mantelzorger wat tijd en ruimte om een paar uurtjes iets voor zichzelf te gaan doen.

Vrijwilligers worden ingezet in de gemeente Sittard- Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek. En ook in Schinnen, Amstenrade, Sweikhuizen, Puth, Oirsbeek, Doenrade.

Verkeer jij of een direct familielid in deze situatie en zou je ondersteuning kunnen gebruiken? Bel dan met onze organisatie. Wij komen voor een intakegesprek waarbij de mogelijkheden besproken worden.

Ken je iemand in jouw nabije omgeving die je van harte ondersteuning toewenst? We vinden het fijn als je deze persoon wil vertellen van de mogelijkheid die wij bieden.

Tegenprestatie