Advertentienummer: V2273

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Anders
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Overige
Waar:
Oostelijk Geleen, Munstergeleen, Windraak
Westelijk Geleen
Westelijke Mijnstreek
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Een cliënt is op zoek naar een maatje die er plezier aan beleeft om samen een praatje te maken onder het genot van een bakje koffie. Hij zou het ook heel fijn vinden om samen eenvoudige dingen te ondernemen. Denk hierbij aan samen naar de winkel gaan voor een paar kleine boodschappen, een blokje om te gaan etc. Hij vind het fijn als iemand een paar sigaretten voor hem wil draaien. Een praatje met hem maken onder het genot van een kopje thee of koffie bij hem thuis waardeert hij enorm! Het lopen van onze cliënt gaat langzaam; omdat hij zeer slechtziend is, heeft hij daarbij wel ondersteuning nodig als hij buiten loopt. Hij vindt het leuk om te fietsen op een tandem, dit doet hij als het weer het toelaat op het activiteitencentrum. Vroeger deed hij veel motorcrossen, hier praat hij nog graag over. Hij luistert naar luisterboeken en kijkt graag TV (vooral darten en tour de France).

SGL biedt zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel en/of dementie en hun naasten verder in het leven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Functie eisen:
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die energie uitstraalt, sociaal is ingesteld, goed kan luisteren en in gesprek met mensen kan gaan, stimuleren en oog heeft voor sfeer en gezelligheid. 

Verder:
- Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;
- Respectvolle bejegening;
- Goede, sociale en communicatieve vaardigheden;
- Goed met cliënten kunnen omgaan; uiteraard staat bij jou de cliënt centraal en is zijn/haar behoefte leidend. Je gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt;
- Betrouwbaar;
- Afspraken nakomen;
- Vriendelijk en rustig kunnen handelen;
- Je houdt van uitdaging, bent flexibel en stressbestendig. 
 
Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG voor vrijwilligers is gratis, SGL vraagt dit digitaal aan.

Wij zoeken een vrijwilliger voor:
In onderling overleg met de cliënt.

 

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden op het gebied van dementie, NAH en afasie.