Advertentienummer: V2533

Advertentie details

Activiteit:
Administratief/ Juridisch/ Financieel
Hulpverlening/ Gezondheidszorg
Doelgroep:
Individuen/ Jongeren (13-26)
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
Individuen/ Anderstaligen
In de Buurt/ Wijk
Waar:
Westelijk Sittard
Wanneer:
Ochtend
Doordeweeks
Wekelijks
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

In het buurtcentrum Limbrichterveld kunnen mensen zonder afspraak binnen wandelen tijdens het sociaal plein. Hier zit een divers team klaar om samen met de mensen het antwoord te vinden op allerhande vragen: van QR code downloaden tot huurtoeslag aanvragen, van inschrijven bij Thuis in Limburg tot informatie over vrijwilligerswerk of activiteiten in de buurt, van mantelzorgondersteuning tot het treffen van een betalingsregeling. Uitleg over brieven, een cursus voor laaggeletterden en samen bellen naar instanties. En ook voor een kopje koffie en een praatje kunnen mensen terecht.
Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een allround vrijwilliger die het leuk vindt om mee te draaien in het team en de vragen van bezoekers te helpen beantwoorden.
Het sociaal plein is op dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 u.

Tegenprestatie

Als vrijwilliger bij het sociaal plein kom je in een divers team met beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires. We zijn allemaal gelijk maar niet hetzelfde en daardoor vullen we elkaar goed aan. Je krijgt een VOG en vrijwilligersovereenkomst via Partners in Welzijn, je onkosten worden vergoed en je bent verzekerd. Jaarlijks ondernemen we iets gezelligs samen.