Advertentienummer: V2538

Advertentie details

Activiteit:
Bewegen (sport en spel)
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Waar:
Born en Kleine Kernen
Westelijke Mijnstreek
Overige
Wanneer:
Ochtend
Middag
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wie zijn wij?
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd.

Werkzaamheden:
Voor een man van 55 jaar met een licht verstandelijke beperking uit Susteren zijn wij zoek naar een wandelmaatje. Hij kan erg genieten van wandelen en loopt graag een flink stuk (+/- 5 km). Hij kan goed lopen, maar is erg onzeker. Hierdoor durft hij geen lange stukken alleen te lopen. Het zou fijn zijn als hij dit met iemand samen kan doen.
Hij zou het ook fijn vinden als je af en toe boodschapjes met hem zou willen doen of een andere leuke activiteit. Dit hoeft niet iedere keer, het accent ligt echt op het samen wandelen.

Wij zoeken:
We zijn op zoek naar iemand die van wandelen houdt en het leuk vindt om onderweg een praatje te maken en evt. samen een kopje koffie te drinken onderweg of achteraf. Deze meneer houdt van duidelijkheid en structuur, daarom dat hij graag vast op de vrijdag zou willen gaan wandelen. Hij heeft dan vrij van dagbesteding.

Geen ervaring nodig:
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.

Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.

Interesse?
Lijkt het je leuk om samen de wandelschoenen aan te trekken? Laat het ons weten!

Tegenprestatie

Wij bieden:
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.

Als vrijwilliger bij Daelzicht:
- ben je verzekerd
- krijg je een vrijwilligersovereenkomst
- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten
- ontvang je een eindejaar attentie
- vergoeden wij jouw reiskosten