Advertentienummer: V2539

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Waar:
Westelijke Mijnstreek
Overige
Wanneer:
Ochtend
Middag
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wie zijn wij?

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd.

 

Werkzaamheden:
Voor een mevrouw van 43 jaar zijn wij op zoek naar een maatje. Deze mevrouw is getrouwd en woont zelfstandig met haar man in Urmond. Door de weeks gaat zij drie dagen naar de dagbesteding en één keer per week ontvangt zij ambulante thuisbegeleiding van Daelzicht.


Wij zoeken:
We zijn voor haar op zoek naar een maatje die rustig is, in de buurt woont en over eigen vervoer beschikt. Ze zou het leuk vinden om samen met jou bijvoorbeeld af en toe een spelletje te doen, iets te maken van strijkkralen, een stukje te fietsen met de tandem of samen iets te bakken. Ook een terrasje pikken vindt ze erg leuk. Haar voorkeur gaat uit naar een zaterdag overdag, maar vrijdag overdag is ook mogelijk.

Daarnaast is het goed om te weten dat ze een kat heeft en dat je daar niet allergisch voor bent. Ze zou ook heel erg geholpen zijn als je af en toe haar ogen wil druppelen.


Geen ervaring nodig:
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.

Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.

Interesse?
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Tegenprestatie

Wij bieden:
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.

 

Als vrijwilliger bij Daelzicht:

- ben je verzekerd

- krijg je een vrijwilligersovereenkomst

- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten

- ontvang je een eindejaar attentie

- vergoeden wij jouw reiskosten