Advertentienummer: V2540

Advertentie details

Activiteit:
Activiteitenbegeleiding
Bewegen (sport en spel)
Creatief/ Kunstzinnig
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Groepen/ Kinderen (0-12)
Waar:
Westelijke Mijnstreek
Overige
Wanneer:
Ochtend
Middag
Doordeweeks
Wekelijks
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als vrijwilliger ondersteun je de collega’s op locaties in de gemeenten Sittard, Geleen, Beekdaelen, Born, Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Stein-Elsloo, Beek, Nieuwstadt en Echt-Susteren. Met jouw hulp kunnen wij opvang blijven geven aan kinderen van de ouders die werken in bijvoorbeeld de zorg en andere cruciale beroepen.

Heb je minimaal twee dagdelen per week over? Maak dan onze kinderen blij en zet jouw vrije tijd betekenisvol in. Er zijn veel verschillende soorten taken en activiteiten die meer of minder tijd vergen, maar die allemaal even noodzakelijk zijn. Als vrijwilliger draag je de kinderen een warm hart toe. Je maakt deel uit van een enthousiast en gezellig team.

Passende ervaring of een specifieke opleiding is niet noodzakelijk. Wel een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG), die wij samen met jou regelen. In een kennismakingsgesprek kijken we wat jouw wensen zijn, wat je kunt, waar je ervaring mee hebt en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Voordat je start als vrijwilliger krijg je een korte training. Verder is er tijdens de werkzaamheden  altijd een beroepskracht aanwezig.

Wat ga je doen?
Diverse werkzaamheden zoals samen met de kinderen buiten spelen, dansen en bewegen. Boekjes lezen en gezellig knutselen doen we ook. Daarnaast vragen we jouw hulp bij het bereiden van gezonde maaltijden en tussendoortjes, dekken van de tafel en kleine opruimwerkzaamheden. Met jouw ondersteuning kan MIK Kinderopvang en Spelenderwijs beter aandacht aan de kinderen geven.

Wat krijg je ervoor terug als je bij MIK Kinderopvang en Spelenderwijs vrijwilligerswerk doet?
Een brede glimlach van een kind dat jij wat extra aandacht kunt geven, een dikke knuffel van een blije peuter, veel dank van medewerkers die zich door jouw inzet op hun vak de pedagogische begeleiding van kinderen kunnen richten. Kortom: je betekent écht iets voor een ander! Je wordt goed begeleid door onze medewerkers en je krijgt alle informatie die je nodig hebt. Je ontvangt onkostenvergoeding.

Over de MIK & PIW Groep
Wij zijn MIK & PIW Groep. Een maatschappelijke organisatie, waar meer dan 950 collega's vanuit 6 verschillende stichtingen elke dag met hart en ziel werken binnen de kinderopvang en sociaal werk. Met als doel: het vergroten van de kanskracht van de samenleving van vandaag en morgen. Ook hebben wij blijvend aandacht voor elkaars persoonlijke en inhoudelijke groei. Onze stichtingen Partners in Welzijn, Ecsplore, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele zorg zijn actief in het sociale domein. We doen dit samen met onze kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs, waar de focus ligt op het bevorderen van een kansrijke start voor alle kinderen.

Het bouwen, versterken en verbinden is onze kracht. Door het verbinden van kinderopvang en sociaal werk en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners. Met als kern de mensen uit de wijken en dorpen zelf, maar ook professionals uit onderwijs, Jeugdgezondheidszorg, vrijwilligers, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten.
Sámen realiseren wij sterkere wijken.

Interesse? Meld je aan!
Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie? Reageer dan zo spoedig mogelijk via de knop DIRECT REAGEREN. 

Tegenprestatie