Advertentienummer: V2572

Advertentie details

Activiteit:
Activiteitenbegeleiding
Vervoer
Doelgroep:
Individuen/ Kinderen (0-12)
Waar:
Oostelijk Sittard
Westelijk Sittard
Westelijke Mijnstreek
Overige
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Het Ouders, Kinderen en Detentieprogramma (OKD) maakt (extra) bezoeken mogelijk van kinderen (3 tot 16 jaar) aan hun gedetineerde ouder. De kinderen worden naar hun ouder gebracht in de PI voor een kindvriendelijk bezoekuur met frisdrank en spelletjes.

Het OKD is in eerste instantie bedoeld voor het kind. In de PI kan het kind zonder andere volwassen familieleden op een ongedwongen wijze spelen en praten met zijn/haar gedetineerde ouder.

De bedoeling van het OKD is dat de gedetineerde ouder en het kind contact houden om de detentie zo goed mogelijk door te komen en om de band tussen kind en ouder te verstevigen.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger breng je het kind naar de PI en weer naar huis. Een bezoek duurt ongeveer twee uur. In enkele PI’s is het mogelijk om tijdens het bezoek op de achtergrond aanwezig te zijn. Af en toe en/of na afloop van het bezoek, kan je iets gezelligs met het kind ondernemen. Afhankelijk van de woonplaats van het kind kan de reisafstand naar de PI lang zijn. 

Exodus Nederland is een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en 1500 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn dagelijks aan de slag om (ex-)gedetineerden steun en begeleiding te geven bij hun terugkeer naar de samenleving. Onze kernwaarden zijn leidend daarbij; samen, volhardend, moedig en perspectief. 

We bieden onze deelnemers een begeleid wonen traject in onze Exodushuizen verspreid over het land, of we bieden steun met ambulante hulpverlening of vrijwillige hulp. We richten ons (desgewenst) ook op de familieleden en de kinderen van (ex-) gedetineerden.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs, auto en inzittendenverzekering
 • Je kunt goed omgaan met kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je weet een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en afstand houden
 • Je hebt oog voor je eigen en andermans veiligheid
 • Je neemt deel aan de bijeenkomsten van de vrijwilligersgroep
 • Het aanvragen van een VOG is verplicht (Hier zijn geen kosten aan verbonden)

Wat bieden wij jou?     

 • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering
 • Een (verplichte) introductie e-learning en bijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers en de mogelijkheid tot het (vrijblijvend) volgen van thematische trainingen
 • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten    
 • Een WA- en ongevallenverzekering
 • De jaarlijkse Landelijke Vrijwilligersdag

Geïnteresseerd?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en raak je geïnspireerd door de functieomschrijving, neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door José, vrijwilligerscoördinator OKD Roermond en OKD Sittard via 06-81918840. Reacties met motivatie en CV mag je sturen aan okdroermond@exodus.nl of okdsittard@exodus.nl.

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Kijk voor meer informatie op www.exodus.nl of bekijk onze social media.

Tegenprestatie