Advertentienummer: V2574

Advertentie details

Activiteit:
Activiteitenbegeleiding
Bewegen (sport en spel)
Creatief/ Kunstzinnig
Doelgroep:
Groepen/ Volwassenen
Waar:
Oostelijk Sittard
Westelijk Sittard
Westelijke Mijnstreek
Wanneer:
Ochtend
Middag
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wie zijn wij?
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. 


Werkzaamheden:
Wij zijn in Sittard voor een woon/dagbestedingslocatie op zoek naar een betrokken vrijwilliger die wekelijks op vrijdag van 9.00-16.00 uur wil ondersteunen bij verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden door de zorgmedewerkers georganiseerd voor onze (ouder wordende) cliënten met een verstandelijke beperking. De ondersteuning bestaat voornamelijk uit het geven van extra aandacht en het helpen van de cliënten bij de uitvoering van de activiteiten.

Activiteiten waaraan je kunt denken zijn: muziek, sport en spel, koken/bakken, knutselen, snoezelen en belevingsgerichte activiteiten. Daarnaast ook 1 op 1 activiteiten zoals een spelletje spelen of een boodschap doen.

Geen ervaring nodig:
Om vrijwilliger te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.
 
Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.

Interesse?
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

 

Tegenprestatie

Wij bieden:
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.

Als vrijwilliger bij Daelzicht:
- ben je verzekerd
- krijg je een vrijwilligersovereenkomst
- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten
- ontvang je een eindejaar attentie
- vergoeden wij jouw reiskosten