Advertentienummer: V2591

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Waar:
Oostelijk Geleen, Munstergeleen, Windraak
Oostelijk Sittard
Westelijk Sittard
Westelijke Mijnstreek
Wanneer:
Middag
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wie zijn wij?
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd.

Werkzaamheden:
Voor een man van 66 jaar (met een lichte vorm van autisme) uit Sittard zijn wij op zoek naar een maatje. Hij woont zelfstandig, maar krijgt 3x in de week ondersteuning vanuit Daelzicht.

Zijn hobby’s zijn alles wat maar met computers te maken heeft, bij voorkeur Apple. Maar ook het ouderwets opnemen van muziek en video heeft zijn interesse. Hier heeft hij ook de nodige apparatuur voor in huis.

Fietsen is ook iets wat hij graag doet en zeker als er tussendoor even een kopje koffie gedronken wordt in de stad. Daarnaast is hij een groot schaatsfan en gaat hij jaarlijks naar Thialf in Heerenveen.

Deze meneer zoekt een maatje om samen leuke dingen mee te ondernemen, Wat hij belangrijk vindt is dat zijn maatje een vrolijk/vriendelijk persoon is met humor en iemand is die (deels) dezelfde interesses deelt.

Wij zoeken:
Wij zoeken voor hem bij voorkeur een mannelijke vrijwilliger die zin en tijd heeft om op een dinsdag- zaterdag- en/of zondagmiddag iets samen met hem te ondernemen. De frequentie van deze bezoekjes en de dagen en tijden zijn allemaal bespreekbaar.

Geen ervaring nodig:
Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.

Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.

Tegenprestatie

Wij bieden:
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.

Als vrijwilliger bij Daelzicht:
- ben je verzekerd
- krijg je een vrijwilligersovereenkomst
- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten
- ontvang je een eindejaar attentie
- vergoeden wij jouw reiskosten

Interesse?
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!