Advertentienummer: V1288
Aanmaakdatum: 30-11--0001

Advertentie details

Activiteit:
Bewegen (sport en spel)
Natuur / Dieren
Doelgroep:
Individuen/ Jongeren (13-26)
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
Waar:
Oostelijk Sittard
Wanneer:
Avond
Wekelijks
Maandelijks
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Zoek jij een leuke activiteit als vrijwilliger?  Je bent bij ons van harte welkom!  Wij hebben hulp nodig bij de verzorging van onze paarden en tijdens het paardrijden. 

Iedereen van 14 jaar of ouder is welkom om te helpen. Het is wel fijn wanneer je met gehandicapten kunt omgaan en met paarden uiteraard. Nieuwe vrijwilligers worden natuurlijk ingewerkt en begeleid!
De RSVG stelt zich tot doel mensen met een beperking therapeutisch te laten paardrijden. Paardrijden is een schitterende activiteit, die zelfs voor de zwaarst gehandicapten mogelijk is.
De vereniging werd opgericht in 1978. Sinds 1999 is de RSVG Zuid-Limburg gevestigd in een prachtige volledig aangepaste accommodatie gelegen op het terrein van de Stichting Pergamijn te Sittard.
De vereniging wordt geheel door vrijwilligers geleid. Zonder hen zou paardrijden voor gehandicapten onmogelijk zijn. Er zijn vrijwilligers met hippische en medische achtergrond, maar om vrijwilliger te worden is enkel affiniteit met paarden en de gehandicapte medemens nodig! Om kunnen gaan met de beperkingen van deze mensen. Geduld en inlevingsvermogen zijn daarbij van belang.
Contactpersoon Linda Steenland-van Tilburg is niet altijd telefonisch bereikbaar, dus neem zeker nog even contact op via e-mail (linda@rsvg.nl).

Tegenprestatie

Vrijwilligers van RSVG Zuid-Limburg (Paardrijden specifiek voor gehandicapten) worden begeleid, zijn verzekerd en ontvangen een consumptie voor de verrichte werkzaamheden.