Advertentienummer: V1547
Aanmaakdatum: 30-11--0001

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individuen/ Ouderen
In de Buurt/ Wijk
Waar:
Beek
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Het Maatjesproject:

Met het Maatjesproject brengen we 55+ers in contact met vrijwilligers die het leuk vinden om bij iemand langs te gaan en/of samen iets te ondernemen. De vrijwilliger ondersteunt mensen vanaf 55 jaar die zich eenzaam voelen. Het doel is dat de 55+er sociale contacten opbouwt en activiteiten buitenshuis gaat ondernemen met ondersteuning van de vrijwilliger. U bepaalt zelf hoe vaak en wanneer u de oudere bezoekt waardoor u niet gebonden bent aan vaste tijden maar toch heel waardevol voor uw omgeving bent.

Kennismaking:
De medewerkers van het Maatjesproject kijken welke 55+er het beste bij jou past. Door middel van een intakegesprek wordt er gekeken naar je persoonlijkheid en interesses. Vervolgens is er een gesprek waarbij jij samen met een medewerker van het Maatjesproject kennismaakt met de kandidaat.

Professionele begeleiding:
Gedurende het Maatjesproject ontvang je begeleiding en ondersteuning van de coördinatoren in de vorm van intervisie, deskundigheidsbevordering en training. Je kunt ook altijd contact met hen opnemen.

Aanmelden
Als je enthousiast bent over het Maatjesproject en je jezelf herkent in het bovenstaande profiel en je woont in de regio Stein-Beek meld je dan aan door ons te bellen op 046-4575700 of een e-mail te sturen naar het bovenstaande adres. Een van de coördinatoren zal dan telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij vragen van vrijwilligers:
- Belangstelling voor de 55+er;
- Tijd (minimaal een paar uur per 14 dagen);
- Luisterend oor en ondernemend;
- Verklaring Omtrent Gedrag, kosten die hiervoor worden gemaakt worden door de organisatie vergoed.

 

Tegenprestatie

Wij hebben te bieden:
- Begeleiding, Informatie en ondersteuning;
- Interessant vrijwilligerswerk, dat voldoening geeft;
- Contacten, activiteiten en scholing met andere vrijwilligers;
- Onkostenvergoeding, o.a. in de vorm van tegemoetkoming in reiskosten