Advertentienummer: V1548
Aanmaakdatum: 30-11--0001

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individuen/ Ouderen
Waar:
Beek
Stein
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Het Maatjesproject:

Met het Maatjesproject brengen we 55+ers in contact met vrijwilligers die het leuk vinden om bij iemand langs te gaan en/of samen iets te ondernemen. De vrijwilliger ondersteunt mensen vanaf 55 jaar die zich eenzaam voelen. Het doel is dat de 55+er sociale contacten opbouwt en activiteiten buitenshuis gaat ondernemen met ondersteuning van de vrijwilliger. Ook als kwetsbare ouderen een andere hulpvraag hebben dan kan een vrijwilliger hierbij ondersteuning bieden, denk bijvoorbeeld aan het samen doen van de boodschappen of als wandelmaatje.

Kennismaking:
De medewerkers van het Maatjesproject kijken welke 55+er het beste bij jou past. Door middel van een intakegesprek wordt er gekeken naar je persoonlijkheid en interesses. Vervolgens is er een gesprek waarbij jij samen met een medewerker van het Maatjesproject kennismaakt met de kandidaat.

Professionele begeleiding:
Gedurende het Maatjesproject ontvang je begeleiding en ondersteuning van de coördinatoren in de vorm van intervisie, deskundigheidsbevordering en training. Je kunt ook altijd contact met hen opnemen.

Aanmelden
Als je enthousiast bent over het Maatjesproject en je jezelf herkent in het bovenstaande profiel en je woont in de regio Stein-Beek, meld je dan aan door ons te bellen op  046-4575700 of een e-mail te sturen naar het bovenstaande adres. Een van de coördinatoren zal dan telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij vragen van vrijwilligers:
- Belangstelling voor de 55+er;
- Tijd (minimaal 1 dagdeel per 14 dagen);
- Aandacht voor de 55+er;
- een Verklaring Omtrent Gedrag, kosten die hiervoor worden gemaakt worden door de organisatie vergoed.

Tegenprestatie

Wij hebben te bieden:
- Begeleiding, Informatie en ondersteuning;
- Interessant vrijwilligerswerk, dat voldoening geeft;
- Contacten, activiteiten en scholing met andere vrijwilligers;
- Onkostenvergoeding, o.a. in de vorm van tegemoetkoming in reiskosten