Advertentienummer: V1548

Advertentie details

Activiteit:
Burenhulp/ Hand- en spandiensten
Maatje / Coach/ Bezoek
Technisch / Klussen
Vervoer
Doelgroep:
Groepen/ Ouderen
Individuen/ Ouderen
In de Buurt/ Wijk
Overige
Waar:
Beek
Stein
Westelijke Mijnstreek
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Het Maatjesproject:

Met het Maatjesproject brengen we kwetsbare senioren  in contact met vrijwilligers van Partners in Welzijn die het leuk vinden om senioren te bezoeken en/of samen iets te ondernemen. De vrijwilliger ondersteunt senioren die zich eenzaam voelen of een ondersteuningsvraag hebben.  Het doel is dat de vrijwillliger samen met de oudere dié dingen doet die door afwezigheid van  sociale contacten niet meer mogelijk zijn voor de oudere. Samen gaan onderzoeken wat er allemaal te doen is in de buurt, het bezoeken van een "Hoeskamer" in de buurt en daar gezellig een kop koffie drinken, er even samen opuit en activiteiten buitenshuis ondernemen. Gewoon weer zorgen voor een beetje gezelligheid en afleiding. De vrijwilliger is hierbij ondersteunend.  Ook als kwetsbare ouderen een specifieke hulpvraag hebben dan kan een vrijwilliger hierbij ondersteuning bieden, denk bijvoorbeeld aan het samen doen van de boodschappen of als wandelmaatje.

Kennismaking:
De medewerkers van het Maatjesproject kijken welke oudere het beste past bij welke vrijwilliger. Door middel van een intakegesprek wordt er gekeken naar je persoonlijkheid en interesses. Vervolgens is er een gesprek waarbij de vrijwilliger  samen met een medewerker van het Maatjesproject kennismaakt met de oudere.

Professionele begeleiding:
Gedurende het Maatjesproject ontvang je begeleiding en ondersteuning van de medewerkers van Partners in Welzijn in de vorm van intervisie, deskundigheidsbevordering en training. Je kunt ook altijd contact met hen opnemen voor alle vragen.  

Aanmelden
Als je enthousiast bent over het Maatjesproject en je jezelf herkent in het bovenstaande profiel en je woont in de regio Stein-Beek, meld je dan aan door ons te bellen op  046-4575700 of een e-mail te sturen naar het bovenstaande adres. Een van de medewrekers zal dan telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij vragen van vrijwilligers:
- Belangstelling voor de kwetsbare senioren van Beek en Stein;
- Een luisterend oor en aandacht voor kwetsbare senioren 
- Nakomen van gemaakte afspaken die met de senioren worden gemaakt;
- een Verklaring Omtrent Gedrag, kosten die hiervoor worden gemaakt worden door de organisatie vergoed.

Tegenprestatie

Wij hebben te bieden:
- Begeleiding, Informatie en ondersteuning;
- Interessant vrijwilligerswerk, dat voldoening geeft;
- Contacten, activiteiten en scholing met andere vrijwilligers;
- Onkostenvergoeding, o.a. in de vorm van tegemoetkoming in reiskosten