Vrijwilligerscentrale-wm

Record aan klussen en vrijwilligers bij NLdoet

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds op 11 en 12 maart zijn meer dan 9200 klussen beschikbaar. Naar verwachting worden die verdeeld over 350.000 vrijwilligers tijdens het zogeheten evenement NLDoet. Beide cijfers zijn een record voor het Oranjefonds.

De cijfers komen uit een onderzoek van Ipsos. Die hield een representatieve steekproef onder 1009 Nederlanders van 15 jaar en ouder. Daaruit werd duidelijk dat Nederlanders bereid zijn om zelf bij te dragen aan een sociaal land. Met kleine zaken zoals boodschappen doen voor één van de buren (85 procent) of een dag vrijwilligerswerk doen bij een organisatie (55 procent). Maar er zijn ook voldoende mensen die maatje willen worden van iemand die eenzaam is (49 procent) of helpen in een verzorgingshuis (39 procent).

De klussen die beschikbaar zijn tijdens de twaalfde editie van NLdoet zijn verdeeld over alle Nederlandse gemeenten. Ook zijn er meer dan 50 klussen te doen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Belangstelling
Directeur van het fonds, Ronald van der Giessen is bij met zoveel belangstelling van mensen die hun handen uit de mouwen willen steken. "Stel je voor, een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Daar dromen wij van. Er is natuurlijk ook veel te doen en er zijn nog veel vrijwilligers nodig. Bedenk dat van die paar uurtjes werken organisaties maandenlang plezier hebben."

Bron: parool.nl

11.03.2016