Vrijwilligerscentrale-wm

Win € 5.000, - voor uw vrijwilligersproject

Op 7 december 2016 reikt Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Deventer Schouwburg, tijdens het Gratis Goud Festival. Televisiepresentator John Williams presenteert de uitreiking. Wie zich nog wil inschrijven moet snel zijn, de inschrijving sluit op 23 september.

Waardering
Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden inspirerende voorbeelden in het zonnetje gezet én wordt waardering uitgesproken voor vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Inspirerende vrijwilligersprojecten en –organisaties kunnen zich t/m 23 september 10.00 uur inschrijven op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Winnen, wat levert het op?
De winnaars van de vrijwilligersprijzen in 2015 zijn enthousiast. 113 online, een landelijk online platform voor mensen met zelfmoordgedachten, bewaart goede herinneringen aan het winnen van de vrijwilligersprijs: ‘Na de prijsuitreiking hebben we veel sollicitaties gekregen. Gelukkig maar, we zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.’ Aaf Verkade viel vorig jaar met het project ‘Onder water in Leiden’ in de prijzen. Ze leert bewoners en instanties op een andere manier kijken naar de onderwaterwereld in de Leidse grachten. Aaf: ‘Dankzij deze prijs mag ik het project nu uitbreiden naar twee andere wijken in Leiden.’ Ook Forsa!, een project waarbij gedetineerde jongeren worden begeleid, merkt dat door het winnen van de prijs deuren open gaan die anders dicht zouden blijven. ‘We gaan de formule van Forsa! bijvoorbeeld uitrollen naar Almere en Delft.’

Voor wie?
Landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en –projecten kunnen zich inschrijven op www.vrijwilligersprijzen.nl. Ook vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten maken kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs.

Waar let de jury op?
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, kijkt naar hoe er wordt gewerkt met vrijwilligers en in hoeverre vrijwilligers serieus worden genomen door ze goed te informeren, te scholen, te begeleiden, te waarderen en invloed te laten hebben.

De VriendenLoterij Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger voor het project heeft bereikt.

Jury- en publieksprijzen
Alle inschrijvingen worden direct gepubliceerd op www.vrijwilligersprijzen.nl. Op deze website worden op 1 november ook de genomineerden bekend gemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen. Er zijn drie categorieën met ieder zes nominaties. In elke categorie wordt een jury- en publieksprijs uitgereikt. De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs). Daarnaast krijgen alle winnaars een prachtige sculptuur.

ING Nederland fonds scout onder inschrijvingen
Alle inschrijvers, genomineerd of niet, maken kans om gescout te worden door het ING Nederland fonds. Het fonds wil mensen en organisaties vooruit helpen die de Nederlandse samenleving sterker maken. ING Nederland zal met enkele inschrijvers in gesprek gaan hoe het fonds het project of organisatie verder kan helpen, waarbij een duurzame relatie een mogelijkheid is. Meer informatie over het fonds leest u op de website van ING Nederland.

Gratis Goud Festival
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is ook het thema van het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl), een groot evenement over vrijwilligerswerk dat op 7 december in Deventer plaatsvindt. De prijzen worden tijdens dit festival uitgereikt. Alle inschrijvers van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen hebben gratis toegang tot dit festival. Vrijwilligers hebben hoe dan ook gratis toegang.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie. Voor meer informatie: www.vrijwilligersprijzen.nl

Bron: vrijwilligerswerk.nl

01.09.2016