Vrijwilligerscentrale-wm

Rabobank gaat verenigingen sponsoren

De Rabobank heeft voor een nieuwe sponsorstrategie gekozen. De bank was jarenlang geldschieter van een professionele wielerploeg, maar kiest er nu voor om plaatselijke sportverenigingen financieel te steunen. De bank gaat de komende vier jaar ook nauwer samenwerken met sportkoepel NOC*NSF, Team NL en de meer dan 25 deelnemende sportbonden.

,,De Rabobank is al decennia lang verbonden met vele verenigingen. We gaan nu intensiever met ze samenwerken. We willen verenigingen graag helpen bij het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Dat maakt een club meer toekomstbestendig en zelfredzaam. Binnen deze aanpak gaan we voor wat betreft de sport de komende vier jaar intensief samenwerken met NOC*NSF”, aldus Tom van Kuyk, sponsorstrateeg bij de Rabobank.

In totaal zijn er ruim 23.500 sportclubs. De bank gaat ook verenigingen op gebied van cultuur helpen. De Rabobank blijft als shirtsponsor van de nationale teams ook nauw betrokken bij het hockey. De hockeybond KNHB en de bank hebben de samenwerking verlengd tot en met 2020. De bank is ook de naamgever van de Europese Kampioenschappen komende zomer in Amsterdam. Daarnaast richt de samenwerking zich ook bij de hockeybond meer dan ooit op de verenigingen en het verenigingsleven.

Bron: nieuws.nl

24.03.2017