Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER: dit keer Hilde aan het woord

In de rubriek HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER, laten we je elke maand kennismaken met een van onze vrijwilligers. Dit keer met Hilde:

Het maatjesproject van Partners in Welzijn helpt mensen om samen met een maatjesvrijwilliger het sociale netwerk te vergroten en versterken. In dit persoonlijke contact staat gelijkwaardigheid voorop. Hilde is al geruime tijd actief als maatjesvrijwilliger en vertelt over haar ervaringen.

 “Iets betekenen voor een ander, zelf meedoen en zo ook een ander de kans geven om mee te doen geeft mij veel voldoening! Dit kan op allerlei manieren: een klein of groot gesprek, een wandeling, iets doen wat ons beiden interesseert, samen Rummikub spelen. Ik heb inmiddels een mooie warme vriendschap met mijn maatje. Het mooie is dat we dezelfde interesses hebben, waardoor we elkaar goed aanvoelen. We komen elkaar zelfs vaker tegen, bij de harmonie.

Of ik het maatjesproject van Partners in Welzijn aan een ander zou aanbevelen? Absoluut!

Er zijn zoveel mensen -van jong tot oud- die zich alleen voelen, maar ook echt alleen zijn. Die het zo fijn vinden als er iemand een uurtje per week langskomt en zo hun dag weer invulling geeft. Die hen het gevoel geven dat ze ertoe doen. Wat is er nou mooier dan je hiervoor inzetten? Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag en kan blijven doen.”

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

 

01.03.2021