Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER: dit keer Fons aan het woord

 

 

In de rubriek HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER, laten we je elke maand kennismaken met een van onze vrijwilligers. Dit keer met Fons:

Als financieel maatje van Partners in Welzijn help je mensen die ondersteuning nodig hebben bij het opzetten, structureren en plannen van hun administratie en financiën. Fons (78) is al 5 jaar actief als financieel maatje en vertelt over zijn ervaringen.

“Door mijn achtergrond als financieel directeur heb ik veel affiniteit met financiële zaken. Tijdens mijn werkzame leven hielp ik mensen in mijn netwerk met hun belastingaangifte. Nadat ik weduwnaar ben geworden ben ik via buurtzorg gevraagd om een mevrouw uit de buurt te helpen met haar financiën. Het gaf mij een voldaan gevoel om iemand te kunnen helpen en ondersteunen, zodat zij niet gebukt hoeven te gaan onder financiële problemen. Daarom besloot ik om financieel maatje te worden bij Partners in Welzijn. Als ik een aanvraag krijg bekijk ik samen met de beroepskracht van Partners in Welzijn wat er precies nodig is.

Twee jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij een dame met 2 jonge kinderen. Haar uitkering was stopgezet en haar situatie was schrijnend. Nadat de uitkering wederom opgestart was, kreeg zij de kans om een opleiding te gaan volgen als Helpende Zorg & Welzijn. Als alleenstaande moeder zonder sociaal netwerk heb ik haar niet alleen bijgestaan als financieel maatje, maar ook als sociaal maatje. Ik bracht de kinderen naar de opvang zodat zij kon gaan werken en leren. Inmiddels is ze geslaagd en werkt ze als Helpende Zorg & Welzijn in het ziekenhuis. Als zij praat over haar diploma, zegt ze steeds ONS diploma, omdat het volgens haar zonder mijn hulp nooit gelukt was. Het doet me goed te zien hoe je het verschil kan maken voor een ander. Ik hoop dat ik dit werk nog lang in goede gezondheid kan voortzetten!”

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

30.03.2021