Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER: dit keer Ans aan het woord

 

 

In de rubriek Het mooie van iets doen voor een ander , laten we je elke maand kennismaken met een van onze vrijwilligers: dit keer Ans

Het vrijwilligerswerk van Partners in Welzijn helpt mensen om het sociale netwerk te vergroten en versterken. Ans is sinds 5 jaar gastvrouw bij de Gelderhof in Overhoven en deelt haar ervaringen.

Nadat ze stopte met werken miste ze al snel de contacten met anderen, het erbij horen en meedoen in de maatschappij. Dus nam ze zelf het initiatief om vrijwilligerswerk te gaan doen, in de buurt, mét mensen. Ans geniet nog iedere dag van haar keuze.

Vooral het zien van het plezier van de bezoekers, wanneer ze deelnemen aan activiteiten van het wijksteunpunt, geeft haar veel voldoening. Wat Ans ook mooi vindt om te zien, is de waardering van de bezoekers. Voor iets kleins, zoals appels op tafel rechtstreeks van de markt, maar ook voor háár als vrijwilligster, wanneer gasten haar bedanken voor de fijne ochtend. Ans houdt als gastvrouw goed in de gaten of iedereen het wel naar zijn zin heeft. Iemand die apart zit, of niet makkelijk uit zichzelf praat, krijgt dat extra beetje aandacht. Een fijn gesprek, waarin over en weer wordt uitgewisseld, zodat ook deze bezoeker zich prettig voelt. Activiteiten en uitjes zijn ook erg geliefd. “Alleen zou iemand het misschien niet gauw doen, maar juist door dat ‘samen’ wel, zoals bijvoorbeeld een ijsje eten op het terras.”

Het mooie aan vrijwilligerswerk? “Dat je áltijd iets kunt betekenen voor een medemens. Hele kleine dingen kunnen voor die ander veel verschil maken. En iets kleins voor een ander doen, geeft jezelf ook nog veel plezier!”

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

 

 

 

22.04.2021