Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER! dit keer Jan aan het woord

 

Als maatje van Partners in Welzijn bied je ondersteuning aan mensen op diverse vlakken, bijvoorbeeld als het gaat om eenzaamheid, een vorm van mantelzorgondersteuning, een goed gesprek, een mooie wandeling of gewoon om samen te zijn en tijd door te brengen. Jan is actief als maatje en vertelt over zijn ervaringen.

 

Jan is geboren in Geleen en nu woonachtig in Spaubeek. Met een reis door Australië en het ontmoeten van de liefde van zijn leven, Rosy, heeft Jan een bewogen leven achter de rug. “Ik heb gereisd door Brisbane en Sydney, maar ik miste de gezellige verjaardagen en feestjes in Nederland. Met Rosy heb ik prachtige jaren samen gehad, maar helaas is ze vroeg overleden. Door haar overlijden ben ik erachter gekomen hoe belangrijk de steun van anderen is.” Jan weet als geen ander wat een klein gebaar voor iemand kan betekenen. “Een van mijn broers heeft mij een keer meegenomen naar het centrum van Geleen om in contact te komen met een groepje ouderen die op eigen initiatief wekelijks met elkaar een kopje koffie dronken. Ik vond dit zo fijn, kreeg steun en was even weg van huis. Het bleef niet bij één keer per week, maar inmiddels is het drie tot vier keer per week dat ik ze ontmoet in Geleen. Samen genieten van elkaars gezelschap en een lekker kopje koffie drinken daar kijk ik altijd naar uit.

 

Deze contacten en vriendschappen betekenen zoveel voor mij, dat de gedachte om zelf iets voor een ander te doen mij bezig hield. Ik heb zelf veel steun kunnen putten uit mijn contacten en ik wilde graag iets terug doen voor onze samenleving. Zo viel mijn oog op het Maatjesproject van Partners in Welzijn. Hier nam ik het initiatief om mij aan te melden als maatje. Inmiddels ben ik vrijwilliger bij Partners in Welzijn en met veel plezier ben ik het maatje van een meneer uit Urmond waar ik iedere week een paar uurtjes naartoe ga. Soms gaan we lekker naar buiten om een wandeling te maken, of trekken we er samen op uit met

de scootmobiel. Een andere keer spelen we een spelletje en drinken gezellig een kopje koffie of wat fris. Je ziet dat je iemand anders echt blij maakt en daar krijg ik energie van! Door dit contact kom ik zelf ook op nieuwe plekken en kan ik iets betekenen voor een ander. Ik ervaar dat ik door het Maatjesproject van Partners in Welzijn echt gelukkiger ben geworden. Met mijn verhaal wil ik daarom ook graag andere mensen motiveren ook iets voor een ander te doen. Een klein gebaar voor jou, kan van grote waarde zijn voor een ander!”

 

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

10.06.2021