Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER! dit keer Gaby aan het woord

 

Als maatje van Partners in Welzijn help je mensen die ondersteuning nodig hebben op diverse vlakken, bijvoorbeeld als het gaat om eenzaamheid, mantelzorgondersteuning, een goed gesprek tijdens een mooie wandeling of gewoon lekker gezellig vertellen met een kopje koffie. Gaby is al jarenlang maatje bij Partners in Welzijn en vertelt over haar ervaringen.

 

“Ik heb 12 jaar hard gewerkt bij de Bibliotheek en wilde altijd met mensen bezig zijn. Toen ik kinderen kreeg ben ik gestopt met werken. Na mijn scheiding ben ik in de bijstand terecht gekomen en wilde ik graag wat terugdoen voor de maatschappij. Naast mijn werk destijds in de kinderopvang heb ik daarom al snel het vrijwilligerswerk opgepakt. Ik hoef in het leven niet altijd te ontvangen, maar vanuit mijn hart wil ik er voor de ander en elkaar zijn. Ik zie dat mensen dankbaar zijn en een glimlach op het gezicht van de ander toveren dat doet mij genoegen. Even het zonnetje brengen met een vleugje humor, daar hou ik van. 

Ik haal veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk. Momenteel doe ik aan verschillende projecten mee. Binnen mijn wijk heb ik kennisgemaakt met Partners in Welzijn en ben ik in contact gekomen met het DOP (Dorpsontwikkelingsplan) WijKerenshei. Ik zit in het bestuur van het DOP en ons doel is om samen met vrijwilligers uit de wijk de bewoners samen te brengen en te activeren om mee te doen en te denken aan mogelijkheden om onze wijk vitaler te maken. We hebben samen al een wandelclub en een vogelspotgroep opgericht, thema avonden georganiseerd en een vaste inloop voor jong en oud opgezet. Daarnaast ben ik ook maatjesvrijwilliger in het maatjesproject van Partners in Welzijn. Als maatje ben ik gekoppeld aan een oudere mevrouw. Samen gaan we wandelen in het Steinerbos of naar de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Zo ontdek ik zelf ook nog nieuwe plekjes in Limburg! Oh ja, en dan ben ik ook nog vrijwilliger bij La Famille in Elsloo, dat is een verzorgingstehuis waar ik de nagels verzorg van de bewoners. We delen dan de mooiste verhalen van vroeger met elkaar en we zingen en maken samen grapjes. Dat is echt genieten met z’n allen.“

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

 

03.08.2021