Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE VAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER! Dit keer Sonja aan het woord

 

Vrijwilligerswerk is niet alleen voor een ander klaar staan, maar ook jouw eigen tijd zinvol invullen. Sonja is in het dagelijks leven zzp’er, mantelzorger en chauffeur voor haar drie kinderen. Daarnaast is ze ook vrijwilliger bij Partners in Welzijn. In deze vrijwilligersrol kan ze haar tijd betekenisvol invullen. Dit doet Sonja door het bieden van ondersteuning op onder andere administratief gebied, daar waar haar kracht ligt.

Wat motiveerde Sonja om vrijwilligerswerk te gaan doen? “Vanuit mijnachtergrond als administratief medewerker en zzp’er heb ik veel kennis van financiën en administratieve taken. Deze kennis wilde ik graag inzetten en overbrengen om mensen te ondersteunen en leren om (weer) zelfstandig hun financiën te regelen. Toen ik op een gegeven moment minder mantelzorgtaken had wilde ik graag iets voor een ander betekenen. Ik ben betrouwbaar, betrokken en een tikkeltje eigenwijs, wat maakt dat ik tot het uiterste ga om alles goed uit te zoeken om het juiste antwoord te vinden voor degene die mijn hulp vraagt.”

Sonja heeft veel voldoening gehaald uit een casus met een jongere hulpvrager. “De jongere in kwestie had veel schulden en was niet goed in het bijhouden van zijn administratie. Hij gooide alle post weg, want in zijn beleving was er niks aan de hand. Samen maakten we een plan hoe we het gingen aanvliegen om zijn zaken op orde te stellen. In samenspraak hebben wij het pad bewandeld dat het beste bij hem paste. Ik was supertrots op hem toen hij weer zelfstandig aan de slag kon met zijn administratie en hierdoor geen nieuwe schulden meer maakte. Het voelt goed om iemand te ondersteunen en hopelijk maak ik een verschil.”

Het mooie van vrijwilligerswerk? “Wat ik mooi vind aan vrijwilligerswerk is dat ik mijn vrije tijd zinvol kan invullen en de ander kan ondersteunen om een stukje zelfstandigheid weer terug te krijgen zodat hij of zij weer verder kan met zijn of haar leven.”

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

02.12.2021