Vrijwilligerscentrale-wm

HET MOOIE AAN IETS DOEN VOOR EEN ANDER! Dit keer in gesprek met John

 

 

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het zijn de mensen die het leven van anderen net wat mooier maken. Zo ondersteun je als vrijwilliger bij Partners in Welzijn buurtbewoners op tal van manieren. Voor John Soeteman uit Stein is vrijwilligerswerk vanzelfsprekend. Hij zit niet graag stil en staat altijd klaar voor een ander.

Als voorzitter van Schutterij St Joseph in Stein, als vrijwilliger bij het Streekmuseum Elsloo en als vrijwilliger bij Partners in Welzijn is John een bezige bij, met als doel om anderen te helpen. Hij is zijn hele leven al actief als vrijwilliger bij meerdere organisaties en verenigingen, zo heeft hij vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis in het asielzoekerscentrum en ging hij mee als vrijwilliger op begeleide vakanties voor mensen met een beperking.

Voor John houdt vrijwilliger bij Partners in Welzijn zijn in dat hij gezelschap biedt aan eenzame inwoners of biedt hij ondersteuning aan bij het doen van boodschappen. Geen enkele vraag is voor John te veel, zo zegt hij dan ook altijd: “Niet helle, John bellen!”

John kan met veel mensen goed opschieten en staat zelf positief in het leven. Hij hoopt iedere dag een lach op iemands gezicht te krijgen. “Partners in Welzijn heeft mij benaderd met de vraag of ik niet iets voor de buurt kon betekenen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee op. Ik sta graag voor een ander klaar en hoop dat er meer mensen iets voor iemand anders willen doen. Hoe klein dan ook. Je krijgt er meer dan vaak een glimlach voor terug en daar doe je het uiteindelijk voor.”

Samen zijn we sterker met vrijwilligers. Als vrijwilliger kun je iets betekenen voor een ander, zo ben je van grote waarde en bezorg je een lach op iemands gezicht.

 

Wil je weten hoe jij iets voor een ander kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

046 - 457 57 00

vrijwilligerswerk@piw.nl 

www.vrijwilligerscentrale-wm.nl

21.04.2022