Vrijwilligerscentrale-wm

Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maak er een punt van

De campagne Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maak er een punt van zet veel in beweging. Via verschillende kanalen worden besturen op het belang van preventief beleid geattendeerd. Vele organisaties verspreiden het campagnemateriaal of organiseren een lokale bijeenkomst. En al die inzet is niet voor niets geweest: vanaf januari t/m mei zijn er 15.500 gratis VOG's aangevraagd. Ook alle media-aandacht en de VOG-estafette dragen hieraan bij. 

82 organisaties deden mee met de VOG-estafette
Gisteren heeft ambassadeur Lobke Berkhout de VOG-estafette afgesloten bij de Barons Basketball Breda. De Barons waren de terechte winnaars van de estafette: hun rode bal (het estafettestokje) ging langs maar liefst 33 organisaties die allemaal een punt maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In totaal deden 82 organisaties mee aan de estafette. Bekijk de foto's op onze Facebookpagina

De zomer, het seizoen van bezinning  Veel dank voor wat uw organisatie al heeft gedaan of nog gaat doen. Uw inzet is van groot belang. De zomer is het perfecte moment voor besturen om zich te bezinnen op het beleid voor volgend seizoen. Belangrijk dus om ook de komende maanden aandacht te genereren voor het onderwerp. Bekijk het lijstje hieronder nog eens of gebruik materiaal uit de toolkits In veilige handenBeleid seksuele intimidatie of Een veilige kerk

Wat kunt u doen?

  • Stuur uw achterban of andere contactpersonen een e-mail met de oproep preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag hoog op de agenda te zetten, met een verwijzing naar de actiesite. U kunt ook gebruikmaken van e-cards om als reminder te mailen of als nieuwsbriefitem te gebruiken.
  • Besteed aandacht aan de campagne in uw eigen communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld door een artikel of advertentie in uw leden- of relatieblad te zetten, een banner op uw website te plaatsen of een bericht te posten op uw social media.
  • Verspreid posters en flyers op bijeenkomsten of andere plekken waar u uw achterban treft.
  • Organiseer een bijeenkomst. Bijvoorbeeld samen met besturen van andere organisaties en vertegenwoordigers van lokale instanties zoals de gemeente, sportservicepunt, politie, vrijwilligerscentrale en GGD. Hiervoor kunt u een speciaal ontwikkeld format gebruiken.

Meer informatie over de campagne en al het campagnemateriaal is te vinden op: www.maakereenpuntvan.nl

Met vriendelijke groet, Het campagneteam Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maak er een punt van

02.07.2015