Vrijwilligerscentrale-wm

Vrijwilligerswerk & verzekeringen

Hoe is het geregeld met de vrijwilligersverzekering in de gemeente Sittard-Geleen?
Vrijwilligers(organisaties) zijn automatisch verzekerd via de gemeente. De gemeente heeft twee verzekeringspakketten afgesloten die de risico's van het vrijwilligerswerk afdekken. Het betreft de VNG Vrijwilligers BasisPolis en de VNG Vrijwilligers PlusPolis. De verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Er is geen administratie of registratie van de vrijwilligers(organisaties) nodig.
Meer informatie omtrent dekking, schadeformulier, voorwaarden etc. klik hier

Hoe is het geregeld met de vrijwilligersverzekering in de gemeente Beek?
Tijdens het verrichten van  vrijwilligerswerk kunnen ongelukken gebeuren. Veel vrijwilligers worden niet of onvoldoende beschermd door een verzekering. Daarom heeft de gemeente Beek een vrijwilligersverzekeringspakket afgesloten. De gemeente heeft de verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers. U hoeft als vrijwilliger dus niet zelf de verzekering af te sluiten, maar bent automatisch verzekerd. Dat betekent dat de gemeente ook de premie betaalt.
Meer informatie omtrent dekking, schadeformulier, voorwaarden etc. klik hier

Hoe is het geregeld met de vrijwilligersverzekering in de gemeente Stein?
Voor de vrijwilligersverzekering is de gemeente Stein aangesloten bij het collectieve verzekeringspakket van Vrijwilligersnet. Vrijwilligers én mantelzorgers zijn automatisch verzekerd als zij bekend zijn bij de gemeente (bijv. via een verenigingsbestand of de mantelzorgregistratie) registratie en aanmelding bij Vrijwilligersnet is dan niet meer nodig.
Meer informatie omtrent dekking, schadeformulier, voorwaarden etc. klik hier