Vrijwilligerscentrale-wm

Reguliere bemiddeling

 

Een van de kerntaken van de vrijwilligerscentrale is het helpen van vrijwilligers bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. Voor deze bemiddeling zijn er diverse mogelijkheden, waarvan vrijwilligers gebruik kunnen maken:

           De database van onze website

Vrijwilligers kunnen op onze website eenvoudig zoeken naar een vrijwilligersklus die hen aanspreekt. Onze website biedt een scala aan advertenties voor vrijwilligerswerk. Het zoeken gebeurt via filters, waarin u uw voorkeuren kunt aangegeven.

De contactgegevens van de organisatie die de advertentie aanbiedt staan vermeld, dus u hoeft zich als vrijwilliger niet te registreren, maar kunt rechtstreeks reageren op een advertentie.

            Het spreekuur:  

Wilt u als vrijwilliger graag wat extra advies bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk? Dan kunt u gebruik maken van onze spreekuren. De spreekuren worden gedraaid door getrainde vrijwilligers, die samen met u kijken naar uw wensen en mogelijkheden.

Voor een spreekuur bij u in de buurt kunt u terecht in Sittard, Geleen, Beek en Stein. Voor informatie waar en wanneer de spreekuren zijn in de Westelijke Mijnstreek, klik hier.

           

           Een vrijwilligerscoach:

De meeste mensen die als vrijwilliger aan de slag willen, zijn meteen inzetbaar. Echter er zijn ook mensen die graag willen,  maar minder snel te plaatsen zijn doordat ze een beperking hebben. In zo'n geval kan een vrijwilligerscoach worden ingezet.

Insteek is om mensen aan te spreken op hun eigen kracht, wat kunnen ze (nog) wél in plaats van waartoe zijn ze beperkt. Vrijwilligerswerk is vaak een mooi middel om (weer) deel te nemen aan de samenleving.

Door het inzetten van een vrijwilligerscoach kunnen vrijwilligers die een steuntje in de rug nodig hebben beter worden begeleid. Hierdoor kunnen ze beter hun taken uitvoeren en blijven ze vaak langer aan een organisatie verbonden.

Denkt u dat u wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen een afspraak maken via 046 457 57 00 en vragen naar een medewerker van de vrijwilligerscentrale.