Vrijwilligerscentrale-wm

Maatjes

Maatjesinitiatieven in de Westelijke Mijnstreek koppelen vrijwilligers (een maatje) aan iemand die op een bepaald punt in het leven een steun in de rug nodig heeft. Jong of oud, iedereen kan wel eens wat hulp, ondersteuning of een luisterend oor gebruiken. Vrijwilligerscentrale-WM is op de hoogte van allerlei maatjesinitiatieven in de Westelijke Mijnstreek en we bieden maatjes waar nodig advies en ondersteuning.

Maatjes, wat doen die?
Een maatje die iemand ondersteunt, kan van grote betekenis zijn. Een maatje gaat bijvoorbeeld eens per 1 á 2 weken een aantal uurtjes met iemand iets ondernemen. De activiteiten die de maatjes doen variëren enorm: van samen bewegen tot film kijken, musea bezoeken en nog veel meer. Maar een maatje kan ook coachen bij huiswerk, administratie, opvoeding en taal. Of een maatje kan helpen bij het leggen van nieuwe sociale contacten. Ook het even ontlasten van een mantelzorger kan een taak van een maatje zijn. Voor maatjes zijn er zeer veel mogelijkheden om iemand te helpen. Mensen hebben behoefte aan gezelschap en zijn vaak al blij als een maatje eens met hen een kopje koffie drinkt of samen een wandeling maakt. Door er te zijn, kan een maatje al een groot verschil maken!

Naast sociale maatjes hebben wij ook financiele maatjes. Zij kunnen ondersteunen bij fianaciele zaken zoals post lezen en ordenen,  aanvragen van uitkering en toeslagen. 

Maatje, hoe word ik dat?
In iedereen schuilt een maatje. Belangrijk is dat diegene het hart op de juiste plaats heeft, het leuk vindt om contact te hebben met anderen en gemakkelijk een praatje maakt. Veel mensen in de Westelijke Mijnstreek hebben behoefte aan de ondersteuning van een maatje. Vrijwilligerscentrale-WM is daarom altijd op zoek naar maatjes die graag iets voor een ander willen doen!

Wilt u graag een maatje of wilt u graag een maatje voor iemand zijn? Ga naar de Vrijwilligers(werk) advertenties respectievelijk raadpleeg de Buurt/Burenhulp advertenties. Of neem contact op met de Vrijwilligerscentrale-WM.