Vrijwilligerscentrale-wm

Wie zijn we?


Vrijwilligerscentrale-WM ondersteunt en adviseert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en helpt bij  het versterken van de lokale samenleving in de Westelijke Mijnstreek.

Wij staan klaar om u te ondersteunen waar nodig door middel van:
• Informatie en advies voor vrijwilligersorganisaties.
• Digitale nieuwsbrieven voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties om op de hoogte te blijven met betrekking tot ontwikkelingen in vrijwilligerswerk.
• Vraaggericht worden op maat cursussen, workshops en themabijeenkomsten ten behoeve van deskundigheidsbevordering van vrijwilligers georganiseerd.
• Digitaal of persoonlijk bemiddelen tussen vrijwilligers en vrijwilligerswerk.
• Het promoten van vrijwilligerswerk onder allerlei doelgroepen.
• Toekomstig gaan we ook meer inzetten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: bedrijven stimuleren en helpen om iets ‘goeds’ te doen

Ook voor projecten op maat kunt u bij ons terecht.

Marktplaats voor vrijwilligerswerk en nog veel meer
De digitale spil van Vrijwilligerscentrale-WM is de website vrijwilligerscentrale-wm.nl. Dit is dé digitale, sociale markplaats die vrijwilligerswerk toegankelijk maakt voor iedereen die iets wil betekenen voor de bewoners van de Westelijke Mijnstreek, bijvoorbeeld op het gebied van mantelzorgondersteuning, beweging, dementie en eenzaamheidsbestrijding. Tevens is dit dé marktplaats waarop vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en ondernemers elkaar vinden voor vrijwilligerswerk, middelen, netwerken, sponsoring en kennis. Hulpvragers kunnen gemakkelijk een advertentie plaatsen en vrijwilligers kunnen snel reageren en aan de slag met vrijwilligerswerk.

Voor vragen of meer informatie over vrijwilligerswerk in de Westelijke Mijnstreek, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.